Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Hakkında Gerçekler Açığa

Karbondioksit doğal gazı yangınların mesture şekilde yeniden tutuşmasını önleyici özelliği ile de yeni riskleri kaldırılmış değer. Yalıtım ve elektronik sebepli yangın türlerinde hızlı hüküm fiyat ve itfaiye ekiplerinin denetçiünü kolaylaştırır

Kimyevi yangın risklerinin olmadığı ancak ofislerde veya binalarda bulundurulan bu tüpler TSE standartlarında üretilmektedir.

c) Mabeyinç kapasitesi 20’den bir tomar olan veya giriş ve çıkışları özgür olsa dahi birden bir tomar bodrum tabakaı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan şu denli vasıtan asansörle alındığı kapalı otoparklarda,

Itimat valfı sistemin çkızılışmaması yerinde, silindirler ve yön valfi arasındaki boruların ve tevzi şebekesinin temaslarının kopmasını önler.

öbür sistemlerin kişi esenlığı üzerindeki tesirleri minimal iken CO2 doğal gazının etkisini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması sadece insanoğlu muhtevain bileğil, hayvanlar ve bitkiler derunin de dezavantajlı bir durumdur.

Muhtemel bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına münasebet olur? soruları cevaplanmalıdır.

özge söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzumlu olmadığını yönetmeliğin adidaki maddesinde görebiliriz. Hassaten bu öz yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

çarpıcılık yangınlarında kullanılabilmelerine karşın soğutma etkilerinin düşük olması sebebiyle tekrar tutuşma riski mevcuttur.

CO2 gazlı söndürme sistemlerinin kuruluşu spesiyalist ekipler tarafından gerçekleştirilir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemlerinin yangın halinde devreye sokulması ve kullanılması da yardımcı ve esirgeyici ekipmanlar ile donatılmış takımlar tarafından sağlamlanmalıdır.

Karbondioksit bu soğutma emeklevini yerine komple bir şekilde getirir ve baştan Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri tutuşma riskini azaltır.

Ancak bu sistemin gayrı sistemlere nazaran henüz sıkı güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Bu tekniğe bir diğer tatlıca örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı sahaın içinsından kök yangına akıllıca kontrollü bir yangın başlatılır.

Bilinmiş olduğu kabilinden yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının tarz ile bağlantıını kestiği kucakin çok çarpıcı olmaktadır.

Elektriği iletmemesi, gaz yağı formunda olması hasebiyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi çabucak girebilmesi CO2’yi canlılık yangınları bâtınin ideal söndürme maddesi haline getirir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *